ديدني هاي درياچه پريشان کازرون



درياچه پريشان,عکس درياچه پريشان,درياچه پريشان کازرون


درياچه پريشان کازرون


 



درياچه پريشان کازرون بزرگ ترين درياچه آب شيرين کشور است که متأسفانه به علت خشک سالي و برداشت بي رويه آب به وسيله کشاورزان در حال خشک شدن است، ولي احياي آن باعث احياي زندگي ميشود . اين درياچه که به زبان محلي( پيرشون) ناميده ميشود در مسافت 15 کيلومتري شرق شهر کازرون واقع شده است. در ادامه اطلاعات جالب در خصوص درياچه پريشان را خواهيد ديد.

در مورد درياچه پريشان:
درياچه فامور ( پريشان) يکي از زيباترين و بزرگ ترين درياچه هاي آب شيرين ايران و خاورميانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. اين درياچه به نامهاي مور، پريشان و فامور هم شناخته شده است. اسم اين درياچه از کوه فامور، در شمال خاوري آن گرفته شده است. آب درياچه شيرين است و بخش بيش تر آن، از آبراهه‎هايي است که از کوه فامور سرچشمه مي‎گيرند و قسمتي هم از منابع زيرزميني تامين مي‎شود.


درياچه پريشان در 3 کيلومترى روستاى ايازآباد که در 12 کيلومترى کازرون قرار دارد، ايجاد شده است.


دور تا دور اين درياچه را کوه احاطه نموده است فاصله درياچه نسبت به کوه از طرف شمال حدوداً 4 الي 5 کيلومتر ميباشد و از سوي جنوب حدوداً 500 متر مي باشد.


آب اين درياچه از صدها چشمه کوچک و بزرگ مناطق دشت ارژن و دشت فامور و چشمه هاي زيادي که در کف درياچه وجود دارند، تامين ميشود.


درياچه پريشان کازرون در کنوانسيون رامسر بعنوان تالاب بين المللي ثبت گرديده است و در تقسيم بندي مناطق جز منطقه محافظت شده شمرده مي گردد.



درياچه پريشان,عکس درياچه پريشان,درياچه پريشان کازرون


عکس هايي از درياچه پريشان



موقعيت جغرافيائي درياچه پريشان:
درياچه پريشان بين 51 درجه و 44 دقيقه و 51 درجه و 51 دقيقه طول شرقي و 29 درجه و 32 دقيقه و 30 ثانيه عرض شمالي واقع شده است. مساحت آن 4300 هکتار و ارتفاع آن از سطح آب هاي ازاد 820 متر است. حوزه آبريز آن 5/ 266 کيلومتر مربع است و بيش ترين مساحت را در ارديبهشت دارد.



درياچه پريشان,عکس درياچه پريشان,درياچه پريشان کازرون


درياچه پريشان



موجودات زنده درياچه پريشان:
اين درياچه من جمله ايستم هاي پايداري است که در اثر عوامل تکتونيک به وجود آمده ميليونها سال است که وضعيت خود را حفظ کرده است و داراي 4 گونه ماهي بومي به نام هاي ماهي زردک، ماهي سرخه، ماهي پرک و مار ماهي آب شيرين و همچنين چند گونه ماهي وارداتي مانند ماهي کپور، ماهي فيتوفالک و آمورمي باشد که در سال 1368 به درياچه وارده شده است. تنها کپور معمولي با وضعيت تالاب سازش پيدا کرده و دوگونه ديگر مشکلات بسياري را در تالاب بوجود آورده اند.


همچنين اين درياچه محل زندگي گونه هاي کميابي از پرندگاني چون درنا، پليکان، فلامينگو، غاز، اردک، چنگر و غيره است.



درياچه پريشان,عکس درياچه پريشان,درياچه پريشان کازرون


خشکسالي درياچه پريشان



وضعيت کنوني درياچه پريشان:
متأسفانه در طي چند حريق هزاران لاک پشت و پرنده مهاجر در درياچه پريشان از بين رفته اند. همچنين بخش اعظم اين درياچه به دليل خشک سالي هاي گذشته خشک شده است.



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : درياچه ,پريشان ,ماهي ,کازرون ,فامور ,شيرين ,درياچه پريشان ,پريشان کازرون ,کازرون قرار ,گونه ماهي ,ترين درياچه ,درياچه پريشان کازرون ,درياچه پريشان درياچه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فانوس شب ایرانی کرافت دهکده ی انسانهای خاص عشق تا بوسه آموزش سئو Dave Jamie آپشن خودرو | دنیای آپشن